Bij Caesar Spa & Wellness kun je gebruikmaken van maar liefst zes verschillende sauna’s, verschillende soorten douches, de whirlpool, de hamam en de relaxruimte. In de grote Kelosauna worden meerdere malen per dag rituele opgietingen verzorgd.

Himalaya zoutkristalsauna

Treed binnen en voel de overweldigende oosterse sfeer. Door verhitting van de uit Nepal geïmporteerde zoutkristallen komen mineralen vrij die de lucht zuiveren. De verdamping en de aanwezige vochtigheidsgraad maken dat je deze specifieke zuiverende dampen kunt inademen. Een bezoek aan deze bijzondere sauna is zeer geschikt voor mensen met bronchiale klachten, astma en hooikoorts. Himalaya zoutkristallen hebben op het hele organisme een ontgiftende werking. De temperatuur in de zoutkristalsauna is zo’n 65 graden Celsius.

Infraroodsauna

Infraroodstraling heeft een enorme dieptewerking. En dat is dan ook het geheim van deze sauna. Door deze diepe werking heeft het gebruik ervan namelijk een positief effect op spierpijnen en reumatische aandoeningen. De temperatuur van de infraroodsauna is 50 graden Celcius.

Kelosauna

Een Kelosauna is een sauna die is gebouwd met Keloboomstammen. Kelo is Fins voor den en deze boom wordt ook wel poolspar genoemd. De kelo groeit boven de gehele poolcirkel en wordt gemiddeld tussen de 300 en 500 jaar oud. Terwijl je geniet van je bezoek aan deze sauna, komt er een verrukkelijke dennengeur los uit de stammen waarmee deze sauna is opgebouwd. Die geur is heerlijk rustgevend en maakt de luchtwegen vrij. In deze sauna vindt de traditionele Finse löyly – een opgietritueel – plaats. De temperatuur in de Kelosauna is 85 graden Celcius.

Stoombad

Het stoombad behoort tot de oudste tradities van natuurlijk baden. De warme stoom neemt dagelijkse stress, spanning en vermoeidheid weg. Daarnaast hebben stoom en etherische oliën ook een gunstig effect op je luchtwegen. De luchtvochtigheid in een stoombad is extreem hoog waardoor het lastig is om te ademen en te zweten. De lichaamstemperatuur stijgt hierdoor en je lichaam wordt flink aan het werk gezet. De temperatuur in het stoombad ligt tussen de 40 en 50 graden Celcius.

Kruidensauna

De kruidensauna is een heerlijk geurende sauna van red cedar hout. Door middel van stoom wordt het aroma van lavendel, mint of rozemarijn opgewekt en dat zorgt voor een aangename ervaring. De kruiden hebben namelijk niet alleen een heerlijke geur, maar ze hebben ook een heilzame werking op het lichaam. De temperatuur in de kruidensauna is 70 graden Celsius.

Finsesauna

De Finse sauna is de traditionele sauna, zoals de meeste mensen deze kennen. De Finse sauna dient vooral om het lichaam te reinigen en spieren te ontspannen. De hoge temperatuur van deze sauna’s zorgt voor transpiratie waardoor afvalstoffen uit je lichaam verdwijnen en de doorbloeding van de huid verbetert. De temperatuur van de Finse sauna is 95 à 100 graden Celcius.

Löyly

De löyly – het traditionele opgietritueel – van Caesar Fitness +  Spa Resort vindt meerdere malen per dag plaats in de grote Kelosauna. Er wordt hierbij een ruime hoeveelheid water met etherische olie op de saunakachel gegoten en de hete geurende dampen worden door een van onze saunamedewerkers rond gewapperd. De hete en bevochtigde lucht stroomt hierdoor langs het lichaam en zorgt voor een hevige, prikkelende warmtesensatie waarbij het lichaam extra aan het werk wordt gezet. De löyly vindt elke dag plaats: maandag tot en met vrijdag om 20:15, en in het weekend om 16:15. Vanaf 1 oktober 2022 vindt het löyly ritueel ook dagelijks om 12:15 plaats.