Het woord ‘yoga’ is afgeleid van het Sanskriet woord Yuj dat ‘verbinding’ betekent. Het gaat dan om de verbinding tussen lichaam en geest. In het leven van de moderne mens is de balans tus­sen lichaam en geest vaak verstoord. Yoga biedt ons oefeningen die het evenwicht herstellen. Het maakt lichaam en geest leven­dig en flexibel. Door yoga leer je te luisteren naar je eigen li­chaam. Wij bieden een ruime keuze aan verschillende yogavormen.

Hatha yoga

Hatha yoga is de meest klassieke en bekende vorm van yoga. Jij neemt verschillende yogahoudingen aan en doet ademhalingsoefeningen om de balans tussen lichaam en geest te bevorderen. Hatha yoga is de perfecte groepsles om te volgen om kennis te maken met yoga.

Iyengar yoga

De houdingen tijden Iyengar yoga worden over het algemeen voor een langere periode vastgehouden. Dit biedt de mogelijkheid om de houding meer in detail te verbeteren en te perfectioneren. Deze vorm van yoga is perfect geschikt voor personen die willen werken aan rug- en of nekklachten en/of hun houding willen verbeteren.

Meditatie

Tijdens deze groepsles train jij de geest om meer bewustzijn te krijgen. Er is een grote reeks aan technieken: focussen op de adem, ontspanning, het ontwikkelen van compassie, liefde, geduld, vergeving en liefdadigheid. Het vergt innerlijke inspanning om de geest zelf te reguleren.

Power yoga

Power yoga is afgeleid van Ashtanga Yoga en is een dynamische vorm van yoga met een vaste serie houdingen. De groepsles begint met zonnegroet A, B, staande en zittende houdingen en finishing poses. Het lichaam wordt soepel en krachtig terwijl de geest verstild door specifieke ademhalingstechnieken toe te passen. Deze groepsles is fysiek uitdagend en daardoor geschikt voor personen die van sporten houden.

.

Sri Sri yoga

Sri Sri yoga is een authentieke yoga vorm die het lichaam en de feest voorbereid op een diepe meditatie. De groepsles start met ademhalingstechnieken gevolgd door een reeks aan Hatha yoga oefeningen. De groepsles eindigt met 15 minuten meditatie. Sri Sri Yoga is opgezet om te herstellen, ontspannen en om yoga voor iedereen toegankelijk te maken.

Vinyasa yoga

Vinyasa yoga kan worden gezien als de meest atletische yogastijl. Elke beweging wordt gecoördineerd met jouw ademhaling terwijl jij van beweging verwisseld. De groepsles is gericht op het opbouwen van conditie, kracht, flexibiliteit, innerlijke rust en het op de juiste manier toepassen van ademhaling. Ideaal voor diegenen die op een meer dynamische manier yoga willen beoefenen.

Yin yoga

Yin yoga is geschikt voor personen die yoga op een zachte manier willen beoefenen. Jij laat de zwaartekracht het meeste werk doen terwijl jij de houdingen van 45 seconden tot 2 minuten vasthoudt. Deze groepsles is perfect voor beginners.

Yin yang yoga

De voordelen van het passief vasthouden van houdingen (Yin) met meer dynamische series en staande houdingen (Yang) worden gecombineerd in een groepsles. Deze groepsles is zowel voor beginners als ervaren yogabeoefenaars geschikt.